Welkom (oud)

Parkinson Café avonden tot 1 juni gaan niet door

Parkinson Café Delft en omstreken organiseert in verband met de Corona-crisis tot nader order geen Parkinson Café bijeenkomsten.

Het Parkinson praathuis zal in deze periode ook gesloten zijn.

Gebruikers van clozapine, let op.

Sommige mensen met de ziekte van Parkinson of een vorm van parkinsonisme gebruiken het geneesmiddel clozapine. Regelmatige bloedcontroles zijn hiervoor belangrijk. Ook in deze corona-tijd. Lees het artikel op de website van de parkinson vereniging

Wereld Parkinson Dag 2020

Geen congres dit jaar, maar wel een filmpje met video-boodschappen. Wellicht komen er nog bekenden langs. 😉


Blijf in beweging!

Nu heel de wereld stil blijft staan is het extra belangrijk om in beweging re blijven. Trudy Bloem heeft een aantal filmpjes gemaakt met beweging-oefeningen. Een link hiernaar vind je op de pagina Bewegen in Corona-tijden.


Onderstaand een overzicht van de komende Café avonden. Op de pagina Agenda vindt u de complete agenda van het Parkinson Café Delft en omstreken. Hier kunt u ook het volledige overzicht vinden van alle Café avonden van de afgelopen jaren.

En kent u het Parkinson praathuis al?

Programma komende Café-avonden
DSC_0223-a

28 mei 2022

RJM Parkinson Games


Kickboksen, Boksen, Dans, Ballontennis, Tafeltennis, Cross-fit Parcours, Sjoelen, Jeu de Boules, Power Moves.

meer…

Petra-van-Ruitenbeek_BIG

21 juni 2022

Groot bewegen met LSVT-BIG


De ziekte van Parkinson zorgt ervoor dat mensen kleiner gaan bewegen, maar vaak denken dat ze nog normaal bewegen. Door intensief te oefenen volgens de LSVT-BIG methode vindt er neurorestauratie plaats, waardoor groot bewegen automatiseert naar alle handelingen in het dagelijks leven zoals aankleden, in en uit de auto stappen en lopen. Het uitgangspunt van LSVT-BIG is het functioneel oefenen van het ‘groot’ bewegen.

Een archief van alle Café-avonden is hier te vinden

Doel

Het Parkinson Café is een ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonismen, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden.

De bezoekers van het café kunnen elkaar ontmoeten in een open en gemoedelijke sfeer. Daarnaast wordt informatie over diverse thema’s of onderwerpen aangeboden.
De informatie kan worden verzorgd door deskundigen, maar ook door de bezoekers zelf.

Waar en wanneer

De bijeenkomsten worden elke 3e dinsdag van de maand gehouden, met uitzondering van de maand juli. Vanaf 19.00 uur is de zaal open; we beginnen om 19.30 uur en sluiten af rond 21.30. De bijeenkomsten vinden plaats in het restaurant van Sophia Revalidatie Delft, Reinier de Graafweg 1 te Delft.
Voor meer informatie of een routebeschrijving: zie Locatie. In de Agenda vindt u de onderwerpen die de komende maanden aan bod komen.

Categorieën
DSC_0223-a

28 mei 2022

RJM Parkinson Games


Kickboksen, Boksen, Dans, Ballontennis, Tafeltennis, Cross-fit Parcours, Sjoelen, Jeu de Boules, Power Moves.

meer…